Rouwdrukwerk (in volgorde van urgentie)

Rouwbrieven

Een van de zaken die meteen de eerste dag geregeld moeten worden is de rouwbrief. Hierin staat onder andere datum en tijd, de locatie van de uitvaart en de gelegenheid om afscheid te nemen. Deze brieven moeten gedrukt worden met uw tekst, via de post verzonden en ook nog eens aankomen een dag voordat de mensen het in de krant kunnen lezen. En die moeten dan ook nog de gelegenheid hebben vrij te nemen voor de uitvaart. Wij maken gebruik van een eigentijdse serie van Family Cards maar een eigen ontwerp is ook heel goed mogelijk.

De annonce in de krant

Iets minder urgent is deze optie die ook nog veel wordt gebruikt en is ideaal om een grote groep mensen te bereiken. Tevens is het een soort vangnet voor het geval er mensen zijn die geen rouwbrief hebben ontvangen. Zo'n advertentie is meestal een verkorte versie van de rouwbrief. Ook is het mogelijk dat de niet-directe omgeving,via ons, zelf ook een advertentie kan plaatsen die dan gelijktijdig in de krant verschijnt.

Nagedachteniskaartje of bidprentje

Dit is een kaartje dat meestal in de kerk wordt uitgedeeld. Het kan een levensloop bevatten of persoonlijke afscheidswoorden van de nabestaanden. Ook deze kaartjes betrekken we van Family Cards alhoewel het vaker voorkomt dat een foto van de overledene wordt gebruikt. Over de inhoud van deze kaartjes kan je meestal een paar dagen doen.