Wie wij zijn ...

"Wij" zijn Harriëtte Charmant & Peter Verheijen. Een gedreven stel dat hun jarenlange kennis en ervaring in het uitvaartvak én de behoefte om echt iets voor de mensen te kunnen betekenen, heeft gecombineerd in een kleinschalige uitvaartonderneming.

Samen met een klein team van medewerkers en vrijwiligers (veelal familie, of zo goed als ...) hebben we inmiddels meer dan 1000 uitvaarten mogen verzorgen sinds de oprichting in 2008.

Inmiddels is er erg veel veranderd in het vak (en daar hebben wij ook een behoorlijk steentje aan bijgedragen) maar ons uitgangspunt is nog steeds hetzelfde: Hoe zouden we het willen als het om onze eigen moeder, vader of ander familielid gaat ?
Wat bij ons voorop staat zijn UW wensen met het respect en de inzet die we zelf zouden willen zien.

Onze naam

A'cheron [a-guh-ron]

Het is op het eerste gezicht niet een echt voor de hand liggende naam maar als je eenmaal de betekenis ervan weet is hij wel verrassend van toepassing.

Acheron is in de griekse mythologie namelijk een van de rivieren naar Hades waarvan men geloofde dat deze gebruikt werd door de veerman Charon om de overledenen naar het dodenrijk (onderwereld) te varen.
Daar komt in feite de term uit"vaart" ook vandaan dus dat vonden wij wel toepasselijk.

Veranderd inzicht

In de 10 jaar dat we hem nu hebben gevoerd bleek de naam Acheron toch niet zo aan te slaan als dat we hadden gehoopt. Kennelijk is hij niet lekker uit te spreken en nog moeilijker om te onthouden. "Achterom uitvaarten" en zelfs "daar bij de 1e Lieven de Keylaan" horen we vaker terug dan onze naam. Vandaar dat we besloten hebben die binnenkort toch maar te gaan veranderen. Wordt vervolgd ...