U heeft een uitvaartverzekering ?

Als u een uitvaartverzekering heeft kunt u zeker bij ons terecht én bent u waarschijnlijke nog voordeliger uit ook! In bijna alle gevallen hoeft u helemaal niets te doen en kunnen wij alles met uw verzekeraar regelen.

De wetgever heeft namelijk bepaald dat u niet verplicht bent om uw uitvaart af te nemen van de uitvaart-verzekeraar. Neem bijvoorbeeld de drie grootste partijen. Die zijn allemaal bekend onder die ene naam, maar de uitvaart- verzekeraar en de uitvaart- verzorger, zijn eigenlijk aparte ondernemingen onder dezelfde naam. Verzekeren doen wij niet maar voor de uitvaartverzorging kunt u bij ons prima terecht. Zelfs als u een naturapolis heeft (die geen geld maar diensten uitkeert).

De uitgekeerde vergoeding bij een naturapolis is vaak wel een stuk lager dan de "verzekerde waarde". Onder het mom van inkoopvoordeel dat u daarmee mis zou lopen, of ledenvoordeel, of hoe het ook genoemd wordt, word u gekort om u te straffen en toch nog een leuk bedrag aan u te verdienen. In de praktijk zijn hun uitvaarten echter zoveel duurder dan bij ons dat in de praktijk het "misgelopen voordeel" niet voor een hogere rekening zorgt, integendeel zelfs!

Uw verzekering dan maar opzeggen ?

Dat is wellicht een beetje te kort door de bocht. Meestal gaat het niet om hele hoge bedragen aan premie, en als die al jarenlang zijn betaald kunt u beter uw polis voortzetten om niet een deel van het opgebouwde weer kwijt te raken. Bij overlijden hoeft u alleen maar naar ons te bellen, wij doen de rest.

Wat te doen?

Na een overlijden belt u gewoon naar ons. Wij melden dan het overlijden bij uw verzekeraar - voor u.
In de praktijk blijkt namelijk dat met de name de natura verzekeraars erg ver gaan om u over te halen toch bij hun te blijven en u zelfs proberen te intimideren! "Weet u wel wat de consequenties zijn ?", "Weet u wel dat u dan véél duurder uit bent ?" en soms zelfs: "Ja maar, dat gaat zomaar niet ..."

En zelfs als u voor ons kiest - en wij naar de verzekeraar bellen voor u, dan nog zijn er bij die nog hun "nabestaandenservice" aan u proberen te verkopen.
Daar zit u dus niet op te wachten als er net iemand is overleden. Als wij voor u bellen hoeft u dát niet óók nog eens mee te maken.

Waarom verzekeren ?

Verzekeren doet u in principe voor iets waarvan u niet zeker weet of het ooit gaat gebeuren zoals bijvoorbeeld brand of diefstal. Maar iedereen gaat ooit eens dood dus waarom zou je daarvoor verzekeren?

Als je al wat verder in het leven bent, is er waarschijnlijk wel een spaarpotje en is een verzekering inderdaad niet nodig. Maar hoe anders is het als je jong bent ? Een jong gezin dat nog aan het opbouwen is, heeft vaak niet zoveel reserves. Een uitvaart- of levensverzekering biedt dan wel uitkomst. (En als je jong en gezond bent zijn de premies nog laag).

Wel adviseren wij dan wel een zogenaamde kapitaalverzekering (ipv. een naturaverzekering) af te sluiten. Die keert namelijk een vooraf afgesproken bedrag uit en biedt u alle (keuze) vrijheid als het zover is, zonder dat u gekort word...

Voor meer informatie over een uitvaartverzekering van Lifetri Klik hier